jobsearch · sony · Uncategorized

First Job with Sony EMCS (M)

Alhamdulillah, next week dah boleh start kerja – hari raya ke-5. Malam 26 Ramadan tertiba rasa bersemangat nak tulis blog, padahal sebelum ni ada je masa tapi biasalah mood tak de tak jadi jugak. Blog kali ni nak berkongsi cerita coretan perjalanan dari start interview sampailah diterima bekerja di sony emcs Malaysia. Lain orang lain… Continue reading First Job with Sony EMCS (M)

beauty · BUSINESS SECRET · cita-cita · dream · harapan · ideas · motivation

3 FAKTOR KEJAYAAN BUSINESS KAUM CINA DI MALAYSIA

Kurang lebih 8 tahun aku mengikuti perkembangan business beauty and health, dan pakaian, di Malaysia, dan khususnya di kedah. Pelbagai pengalaman dapat aku timba dari ibu, dan juga berdasarkan pemerhatian. Bukan bermaksud perniagaan ibu sangat maju, tetapi nak mencapai kearah itu, ibu cuba untuk menerapkan nilai-nilai yang ada dalam perniagaan kaum cina. Matlamat akhirnya untuk… Continue reading 3 FAKTOR KEJAYAAN BUSINESS KAUM CINA DI MALAYSIA

ideas · motivation · pengorbanan · PERODUA · semangat · stories · thought · Uncategorized · usaha

MJIIT’s Public Lecture, PERODUA Malaysia

The 15th MJIIT leadership lecture series entitled, PERODUA: Structural Transformation for global competitiveness was delivered by both distinguished guest which is the President of Perodua Auto Corporation, Mr. Yasumitsu Morita and the vice president, Mr. Zainal Abidin Ahmad. This lecture was held at Menara Razak Hall on 25th February 2016. What part was impressive for… Continue reading MJIIT’s Public Lecture, PERODUA Malaysia